Изсичат с 30% дърветата в Борисовата градина

Новият план за парка предвижда асфалтирани алеи и паркинги

Вчера, на среща в община Изгрев между общинари и граждани, стана ясно, че е предвидено сериозно намаляване на зелената площ в Борисовата градина. Знаеш отлично, че вече голяма част от парка е затворена, явно скоро това ще се случи и на други места в най-големия и красив градски парк.

Цитираме Гергана Пирозова, която е присъствала на срещата вчера и вадим акцентите от нея. Става ясно, че 30% от дърветата ще се изрежат по санитарни причини (доста сериозно „санитарно“ прочистване!). Лесо-парковата част на парка и тази, срещу бившия басейн Република, не могат да се поддържат и ще се разредят, като на тяхно място ще има площадки, полянки, асфалтови алеи и паркинг места. Също така е било отказано да се представи копие от договора с възложителя Голяма Община. А според доцент от Лесотехническия университет, в София не може да има лесопаркови гори, а само паркове с градини, площадки и малки съоръжения. Ние пък се чудим, след над 120 години парк, сега ли решиха, че не може да го има?

План от новия проект - без легенда, без означения. Фотография Гергана Пирозова

План от новия проект – без легенда, без означения. Фотография Гергана Пирозова

Източник: sofialive.bg

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация