Изтеглят от пазара повече от милион взривоопасни смартфони

САЩ обявиха в четвъртък, че от употреба трябва да се извадят над милион смартфона модел Galaxy на „Самсунг“ 7, купени преди 15 септември, тъй като те са изложени на риск от експлозия.

Комисията на САЩ за защита на потребителите съобщи, че до момента са регистрирани 92 инцидента. В 26 от тях става дума за експлозии, които предизвикват изгаряния.

Властите съобщиха, че изтеглянето е обявено и за Канада и Мексико.

Петдесет и пет инцидента са нанесли щети по собственост, включително и при огнища на пожар в автомобили и дори в гараж.

Още миналата седмица властите в САЩ призоваха собствениците на Galaxy Note 7 да изключат устройствата и да спрат да ги използват. Случилото се носи загуби и е сериозен репутационен удар по производителите от Южна Корея. От своя страна „Самсунг“ вече обяви, че ще намали капацитета на батерията, за да избегне прегряване при презареждане.

Източник: http://iconomist.bg/

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация