Найджъл Кенеди получи изрисувана цигулка

НДК пуснат в продажба втория балкон на зала 1 за концерта на виртуоза

Щедър на усмивки, ръкостискания и автографи – такъв бе Найджъл Кенеди в първите си минути престой на българска земя завчера. Виртуозният цигулар кацна в София малко преди полунощ с полет от Лондон, а по-рано през деня от различни точки на света в София се приземиха петимата музиканти от бенда му. Спретнат с чифт туристически боти, къси гащи и кожен елек върху блузата си, Кенеди бе всички рекорди по непретенциозност не само в стайлинга, но и в общуването с феновете, чакащи го на ВИП-а.

Майсторът на тънката струна бе посрещнат и от своя дългогодишен приятел художникът Румен Рачев, чиято изложба откри миналия август. Тогава Кенеди пристигна с охрана и личен шофьор, но това не му попречи да пренесе сам конусите за запазено парко място, преди да засвири Бах в двора на галерия „Нюанс“. След юнашка прегръдка пред срспхюбективите Рачев го сюрпризира с ръчно изрисувана от него цигулка „Кремона“, първа бройка от предстояща дизайнерска младежка серия на марката, която ще бъде подписана от известния цигулар.

Междувременно стана ясно, че поради големия интерес към шоуто в зала 1 на НДК организаторите пускат в продажба втори балкон, като пропуските са на символичната цена от 20 лв. С хибрида между класика с пънк ореол и фолклор Кенеди ще омагьоса и публиката в Античния театър в Пловдив на 18 септември. На сцената цигуларят ще бъде подкрепен от Sofia Symphonies под диригентската палка на маестра Любка Биаджони и Лондонският български хор, в който сролклор пеят ирландци, японци, англичани и българи с постоянен адрес в британската столица. Патриотизма на нашенци Найджъл ще погъделичка в музикален дуел с гъдуларя Георги Андреев.

Заедно ще изпълнят три чисто нови композиции, едната от които -„Земя на рози“, звучи почти като химн и според близки до продукцията ще вдигне публиката на крака. Преди да мине под шпалир от ръце в НДК Кенеди ще пийне българско вино за вдъхновение, а в гримьорната му ще бъдат сервирани здравословен микс от салати, хумус и сьомга.

Източник: mediamonitor.bg

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация