„Травиата” от Джузепе Верди за Международния ден на музиката

По случай 1 октомври – Международния ден на музиката, Софийската опера предлага на своите верни приятели специален подарък – възможността да гледат спектакъла „Травиата” от Джузепе Верди.

На сцената гостува за първи път като Виолета Валери талантливото сопрано Ирина Жекова. Участват и: Цвета Сарамбелиева, Иванка Нинова, Даниел Острецов, Бисер Георгиев, Хрисимир Дамянов, Димитър Станчев, Стоил Георгиев, Ангел Христов. С балета, хора и оркестъра на Софийската опера. Диригент е Велизар Генчев.

Празникът продължава и на 2 октомври отново с шедьовъра на Верди „Травиата”. В ролята на Виолета Валери приятелите ни ще видят известното сопрано от Албания Рамона Туломани. Като Алфред ще се изяви тенорът от Украйна Михайло Малафий. Зад гърба си и двамата имат много участия в Европа. Наскоро Туломани беше избрана от Светия престол да пее на канонизацията на майка Тереза в Рим. Освен албанката и украинеца в „Травиата” участват: Благовеста Мекки-Цветкова, Пламен Папазиков, Хрисимир Дамянов, Петър Бучков, Стоил Георгиев, Ангел Христов и др. С балета, хора и оркестъра на Софийската опера.

„Травиата” е дело на талантливата режисура на Пламен Карталов.

3- RAMONA TULOMANI MIHAILO MALAFII

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация