Благотворителен базар за малката Алекс

14517429_1115259345227548_2837244826060109175_nНа 26.11.2016г. в магазин „МЕТРО“ на бул. „Цариградско шосе“ 7-11 (веднага след касите), ще се проведе Благотворителен базар в подкрепа на малката Александра Кръстянина. Алекс е родена на 4 април 2016 г. с рядката диагноза „Фибуларна хемимелия на дясно краче” – пълна липса на малък пищял и скъсен крак с деформирани глезен и стъпало. За нейното лечение са нужни 395 000 лева.

В България никой не се наема да започне лечение преди навършване на 2 години. Няма и достатъчно опит, тъй като заболяването е рядко. В САЩ и Европа оперативните корекции се извършват в ранна възраст, за да се спре скъсяването на крака и да може детето да проходи в обичайния срок.

Родителите на Александра подават документи във Фонд за лечение на деца в чужбина за финансиране на лечението. В края на август получават отказ, който обжалват в момента.

Междувременно д-р Пейли от Институт Пейл, Флорида, САЩ– най-добрият специалист в света по реконструкция на крайници в комбинация с удължаване – разгледа медицинската документация на Александра и изготви становище, според което Алекс има само един шанс за правилно извършване на процедурата, в резултат на което да има почти нормално краче и глезен. Д-р Пейл препоръчва лечение, което трябва да се проведе между 12 и 24 месечна възраст.

 

Да помогнем на Алекс да ходи!

DMS ALEXANDRA 17777

https://dmsbg.com/7858/dms-alexandra/

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация