ПРЕМИЕРАТА НА ПЪРВИЯ РОМАН НА СИЛВИЯ ЧАЛЪКОВА „ПРОЛУКАТА“ РАЗБИ КАНОНИТЕ НА ЛИТЕРАТУРНИТЕ ПРЕДСТАВЯНИЯ

Хипнотизиращи визуални решения, хубава музика и впечатляващи актьорски изпълнения изненадаха любителите на книгите

15450923_10206973263841802_33548158_nИзвън канона на литературните представяния премина премиерата на първия роман на Силвия Чалъкова на 13-ти декември в „Студио 5” – НДК. Гостите прекрачиха прага на Пролуката с еклектика от усещания, музика и хипнотични видеа и с чаша вино в ръка, осигурено с любезното съдействие на винарска изба „Братя Минкови“.

Датата за премиерата е избрана напълно съзнателно – в унисон с романа, чиито герои са млади чувствителни хора, родени артисти, живеещи на ръба на реалността.

Харизматичното присъствие на водещата (актрисата Десислава Моралес, позната на публиката като предизвикателната журналистка от сериала на БНТ „Четвърта власт”), песните от сюжета на „Пролуката”, илюстрирани с изпълнения на живо на певеца Георги Низамов и Христо Ламбрев от група „Сигнал”, както и извънземният глас на актрисата Алиса Атанасова, която превърна откъсите и диалозите от романа в живи и въздействащи картини, бяха само част от нетрадиционното събитие.

Рецензиите на Поли Муканова и Богдана Тепавичарова, както и ярките думи на редактора на книгата Вера Хинчева дообогатиха премиерата на книгата. На финала дизайнерът на едни от най-популярните и търсени ръчно изработвани дамски чанти D’ Queen – Димитър Паисиев, подари на авторката нейната чанта – „шантава и дива”, в цветовете на корицата на „Пролуката”.

За автора

Силвия Чалъкова е родена на 17.11.1980 г. в град София. Завършва училище с  изобразително изкуство, а след това “Педагогика” и “Българска филология” в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През 2006 г. се дипломира в магистърска програма „Литературата – творческо писане“ с Проект за роман „Пролуката”, а 9 години по-късно го превръща в книга. На 10-та година, на организиран конкурс за роман за завършилите магистърската програма,  „Пролуката” печели първо място.

Авторката има публикации в „Антология на младите български поети” (2007), „SMS-ПОЕЗИЯ” (2006), списание „Пламък”, книга “Без заглавие“ и др. Лауреат е на няколко литературни конкурса за разказ. От 2006 г. работи като редактор, сценарист и автор към различни електронни (телевизия и интернет) и печатни медии. Професионалните й интереси са в сферите: „Здраве”, „Социални теми”, „Психология”, „Интервюта с известни личности”. 

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация