Стартира Купата на България по баскетбол

От 16 до 19 февруари Пловдив ще бъде домакин на 62-рото издание на турнира за Купата на България по баскетбол.

В състезанието ще участват първите 8 отбора в класирането на Националната баскетболна лига (НБЛ). Срещите ще се играят в многофункционалната спортна зала Колодрума в Пловдив и ще бъдат предавани по БНТ Свят и БНТ HD.

Жребият отреди домакинът на първенството „Академик Бултекс 99“(Пловдив) да излезе срещу изненадата в първенството от миналата година – тимът на „Спартак“(Плевен).

Лидерът в класирането „Лукойл Академик“(София) ще играе с осмия в класирането на НБЛ – отборът на „Ямбол“. Баскетболистите на „Рилски спортист“ (Самоков) ще срещнат в първия си мач тима на „Балкан“(Ботевград). След последния кръг именно самоковци изместиха от четвъртото място отборът от Ботевград. „Черно море – Тича“ (Варна) ще има за свой съперник отборът на „Берое“ (Стара Загора).

Официалното откриване на турнира ще се състои в паузата между двата мача от първия ден на състезанието, като се очаква то да започне в 19:00 часа.

Всички срещи от турнира за Купата на България ще се излъчват ефир на БНТ Свят и БНТ HD.

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация