ЗДРАВКО ЦАНЕВ: ПАЗИТЕЛ НА БЪЛГАРЩИНАТА

Здравко Цанев е от хората, които носят националната си принадлежност с гордост. Той е основател на ФОНДАЦИЯ „ЗА ИНТЕЛИГЕНТЕН РАСТЕЖ“ и един от учредителите на ДВИЖЕНИЕ „ПАЗИТЕЛИ НА БЪЛГАРЩИНАТА“. Негова кауза е опазването на националните и културни ценности.

Адвокат Здравко Цанев, е роден на 15.08.1975г.. Завършил Академията на МВР, магистър по право, член на САК и Председател на СДС – район „Сердика“ и съветник в 43-то Народно събрание.

Осем години (2000г.-2008г) прекарва в СДВР – МВР, където се занимава разкриване на тежки криминални престъпления.

Пред „Улицата“ той сподели:

Вярвам, че на първо място ние следва да бъдем горди с това, че носим името българи и да не забравяме, че нашата родина е една от малкото страни, които никога не са променяли своето име – България е и ще бъде! Приоритет за мен са възраждането на патриотичния идеал, отстояването на българската национална идентичност и българските национални цели в общите политики на съюзите и общностите, в които България участва.

Той се е посветил на това да присъедини все повече хора към каузата за съхранение на българската културна идентичност и основна цел за него е интегрирането на културата като елемент на всяка политика и особено политиките в областта на образованието, медиите, външните работи, туризма, регионалното развитие и др.

Адвокат Цанев споделя за образованието:

„За съжаление, образованието през последните години се превърна в една от най-болезнените теми у нас. За мен Важно е да се работи за подобряване диалога между образованието и бизнеса, което ще допринесе за това от образователната система да излизат добре подготвени, конкурентно способни кадри, защото в противен случай ще продължава парадоксът на днешното време – да няма работа за хората, но и в същото време да няма хора за работата!“

Чрез кампаниите, който той е инициирал през годините, като воевода на „Цаневата чета“, подпомага формирането на национално самосъзнание, възпитаване в родолюбие и патриотизъм в децата, защото споделя виждането, че училището и семейството са основен стожер за поддържане на българското национално самосъзнание.

Като човек, който се е занимавал с разкриване на тежки криминални престъпления дълги години, Здравко споделя, че според него водещи стъпки в съдебната реформа биха били силна персонална отговорност, прозрачността за назначенията и решенията в системата, както бързина на съдебните производства, защото бавното правосъдие е равносилно на отказ от него. Отбелязва, че от изключителна важност е да се работи за създаване на работещи механизми за стопиране използването на прокуратурата за политически и икономически натиск.

 

 

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация