БЪЛГАРИНЪТ РОСЕН ХРИСТОВ ВЛЕЗЕ В ТОП 10 НА НАЙ-ДОБРИТЕ СТРЕЛЦИ НА АМЕРИКА

Многократният републикански шампион на България по динамична стрелба Росен Христов се нареди сред най-добрите 10 стрелци на Америка в Междущатското първенство по динамична стрелба (United States Practical Shooting Assosiation – Area1), което се проведе зад океана от 31 март до 2 април 2017 г. в базата Southern Utah Practical Shooting Range (Сейнт Джордж, Юта).

В първенството премериха сили над 700 стрелци, сред които и най-добрите в Америка. Освен, че се класира в 10-ката на най-добрите, Росен Христов завърши и 3-ти в клас “MASTER”.

Организаторите изказаха специална благодарност на българина и за приноса му при подготовката на състезанието, включително и в изграждането на сцените (18 различни сцени с над 600 състезателни изстрела за всеки стрелец).

“Приемам това състезание като тренировка и сверяване на часовника преди Световното първенство по динамична стрелба, което ще се проведе през август във Франция”, коментира Христов, който тази година ще премери сили и с най-добрите в света.

В момента Росен Христов е асистент – инструктор в Tactical performance center – една от добрите стрелкови академии в САЩ, оглавявана от легендата Ron Avery.

Освен неколкократен републикански шампион с пистолет и карабина, Росен Христов е победител в редица международни турнири като част от отбора на CZ-Europe. В продължение на седем години той е част от „Дипломатическа сигурност“ на Американското посолство, след което продължава като инструктор по стрелба и тактическа подготовка в няколко ключови международни проекта в Близкия изток. Христов е сертифициран инструктор от академията на Sig Saluer (Епинг, Сащ) и NRA, специалист по тактическа карабина от US Shooting Academy (Оклахома, САЩ) и по високорисков екскорт в горещи точки от Troyan Securities International (Арканзас). В момента е официален състезател на CZ-USA и Master Class стрелец по класификацията на Американската асоциация по практическа стрелба.

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация