26 невероятни факта

Независимо от развитието на човечеството, светът не спира да ни изненадва със своите малки тайни. Постоянно пред нас се разкриват невероятни неща и феномени, които иследваме и чрез които разкриваме нови невероятни истини.

Затова решихме да подберем за вас тези невероятни факти, които може да ви прозвучат като лъжа, но не са.

 1. Съществува почти 100-процентова вероятност чашата, от която пиете, да съдържа най-малко една молекула вода, преминала някога през тялото на динозавър. (Факт.)
 2. Колибрито е единствената птица, която може да лети на заден ход. (Факт.)
 3. Бактериите, живеещи в тялото ви, са 10 пъти повече от вашите собствени клетки. (Факт.)
 4. Пръстовите отпечатъци на коала са неразличими от човешките – дори когато се изучават под електронен микроскоп. (Факт.)
 5. Бавноходката е най-издръжливото същество на Земята. То може да оцелее при всякакви крайни условия – изключително ниски или високи температури, радиация и дори в космическия вакуум. (Факт.)
 6. Времевият период, между който тиранозаврите и стегозаврите са живели, е много по-голям, отколкото между тиранозаврите и нас. (Факт).
 7. Земните червеи имат пет сърца. (Факт.)
 8. Сърцето на синия кит е толкова голям, че това на малко дете може спокойно да плува в артериите му (Факт).
 9. Човешкото ДНК има 50-процентово сходство с ДНК-то на банана. (Факт.)
 10. От момента на откриването на Плутон до деня, в който губи статуса си на планета, това космическо тяло все още не е извършило пълна обиколка на Слънцето. (Факт).
 11. Един ден на Венера трае по-дълго, отколкото 1 година. (Факт.)
 12. В чаша с вода има повече молекули, отколкото има чаши с вода във всички океани на Земята. От статистическа гледна точка това означава, че е доста вероятно всеки път, когато пиете вода, една от молекулите вече да е била във вашето тяло. (Факт.)
 13. На Юпитер и Сатурн валят диаманти. В буквалния смисъл. (Факт.)
 14. На теория – ако прокопаете тунел през центъра на Земята и скочите, ще се озовете от другата страна за 42 минути. Малко вероятно е обаче да стигнете цели. (Факт.)
 15. От космоса границата между източна и западна Германия продължава да се вижда ясно заради различните видове крушки, използвани в регионите. (Факт).
 16. Площта на Русия по-голяма от цялата площ на Плутон. (Факт.)
 17. На връх Еверест има мобилна връзка. (Факт).
 18. 14 години преди първото и единствено пътуване на „Титаник“, Морган Робъртсън публикува роман, който разказва за потъването на кораба Титан, който е считан за непотопяем. Титан потъва в резултат от сблъсък с айсберг. (Факт.)
 19. Не знаем кой е изобретил противопожарния кран със сигурност, тъй като патентът е изгубен при пожар в патентното ведомство във Вашингтон през 1836 г. (Факт.)
 20. Нийл Армстронг е трябвало да попълни имиграционен формуляр, след като се е завърнал в САЩ от своето пътешествие до Луната. (Факт.)
 21. Френският е бил официален език в Англия близо 300 години (Факт).
 22. Отоманската империя все още е съществувала, когато филмовото студио Warner Brothers е основано. (Факт.)
 23. Кенче стандартна Кока-Кола потъва във вода, докато диетичната – остава на повърхността. (Факт.)
 24. Ако можехме да доляваме шумове, по-ниски от 20 херца, щяхме да чуваме контракциите на мускулите си. (Факт.)
 25. Всеки десети исландец ще напише и публикува книга най-малко веднъж в живота си. (Факт.)
 26. Стивън Спилбърг напуска университета преждевременно през 1968 г. Подновява обучението си (и завършва) чак през 2002 г., за да изрази своята благодарност към родителите си, които са му предоставили възможността да получи по-високо образование. (Факт.)

Източник: http://www.obekti.bg/

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация