Барбра Стрейзънд на 75 години

На 24 април американската певица, театрална и киноактриса, композитор, филмов продуцент, режисьор и носител на две награди „Оскар“ Барбра Стрейзънд навършва 75 години.

Майка й Даяна не вярва в таланта на дъщеря си и не искала тя да развива кариера в шоубизнеса, тъй като е убедена, че Барбара не е достатъчно атрактивна. По примера на конкуренцията в музиката тя започва като певица в нощен клуб още на тийнейджърска възраст. Мечтата и обаче е да бъде актриса и на 17-годишна възраст участва в представление на Off-Off-Broadway (малки театрални продукции в Ню Йорк) заедно с една от известните по това време актриси – Джоан Ривърс.

През годините Стрейзънд е носителка на награда във всяка област, в която е работила. Този „голям шлем“ е успех, който не е повторен от друг изпълнител в историята. Сред многобройните ѝ награди са две „Оскар“, шест „Еми“, единадесет „Златен глобус“, десет „Грами“, награда „Тони“, две „Кейбъл ейс“, наградата на Американския филмов институт за цялостен принос, както и редица други по-малки отличия.

 

Днес Барбара не обича да напуска огромното си имение в Малибу. Много малко неща биха я накарали да го направи. В последните петнадесет години тя е посветила цялата си енергия на дома си, изпипвайки го до най-малкия детайл.

През 2001 г. заяви, че се оттегля от музикалните изяви и с изключение на няколко участия удържа на думата си. Отдръпна се и от киното – от 1996 г. досега е участвала само в три филма.

А нейната тайна за вечната й красота е проста: „Спокойният живот със съпруга ми.“ Защото, както самата тя казва: „Мечтата на всяка жена е да бъде жената мечта за някой мъж.“

 

Източник: dnevnik.bg

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация