ГАЙДАРИТЕ НА РОДОПА ПЛАНИНА - ЧАСТ ОТ СПЕКТАКЪЛА "МАГИЯТА НА РОДОПА" В НДК

18 май Зала 1 на НДК

Голяма изненада са подготвили от смолянския ансамбъл „Родопа“ за зрителите на „Магията на Родопа“ на 18 май в Зала 1 на НДК.

Това са гайдарите на Родопа планина, предвождани от гайдаря Петър Янев.

Вече 25 години Янев е неизменно и навсякъде до Валя Балканска. Неговата гайда е звучала по всички крайща на България и в много страни по света, разнасяйки магията на родопската музика. Отдаден изцяло на родопския фолклор, той е изпълнителен директор на ансамбъл “Родопа“ – автор, изпълнител и разпространител на родопския дух и традиция.

Гайдарите на Родопа планина ще са спойката между двете части на концерта „Магията на Родопа“ на 18 май в Зала 1 на НДК. 

Гайдарите на Родопа планина ще открият кулминацията на вечерта – бенефиса на Валя Балканска. Великата народна изпълнителка ще сподели още два големи свои празника – 75-годишнината си и 50-годишнината от професионалната си кариера.

Първата част е магическия спектакъл „Невястата“,  който разказва с танц легендата за родопска девойка, скочила от скала над Смолян, за да запази вярата и любовта си.

Петър Янев и неговата дружина гайдари ще изпълнят Зала 1 на НДК със звука, каращ всеки един да почувства силата на планината и духа на българина.

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация