РОСЕН ХРИСТОВ СТАНА ПЪРВИЯТ БЪЛГАРИН "GRAND MASTER" ПО ДИНАМИЧНА СТРЕЛБА В САЩ

Най-добрият ни стрелец води у нас легендата Рон Айвъри през юли

За по-малко от две години българският многократен републикански шапион по динамична (практическа) стрелба Росен Христов успя да оглави ранг листата на USPSA в категорията MASTER, а днес, точно на рождения си ден, той стана и първият българин с най-високото звание в този спорт – GRAND MASTER по динамична стрелба в САЩ.

„Това беше и целта на моето идване в Америка – да премеря сили с най-добрите и да се докажа в меката на динамичната стрелба. Изключително благодарен съм на своя треньор и наставник – легендата Рон Айвъри, с когото през юли ще водим курс на Тренировъчен комплекс 360 в Пловдив“, издаде в аванс новината Росен Христов.

“Търпение и постоянство” е формулата за успеха на най-добрия наш стрелец и инструктор по динамична стрелба. Само преди месец Росен Христов беше трети в клас MASTER и се нареди в топ 10 на най-добрите “съвременни каубои” на Америка, като успя да пребори конкуренцията на над 700 стрелци в Междущатското първенство по динамична стрелба (United States Practical Shooting Assosiation – Area1).

Следващото предизвикателство пред упорития българин е Световното първенство по динамична стрелба във Франция през август тази година. В момента той се готви за състезанието в Tactical performance center – една от елитните стрелкови академии в САЩ и не пропусна да благодари на Кен Нелсън за отличните условия.

ПОВЕЧЕ ЗА РОСЕН ХРИСТОВ:

Освен неколкократен републикански шампион с пистолет и карабина, Росен Христов е победител в редица международни турнири като част от отбора на CZ-Europe. В продължение на седем години той е част от „Дипломатическа сигурност“на Американското посолство, след което продължава като инструктор по стрелба и тактическа подготовка в няколко ключови международни проекта в Близкия изток. Христов е сертифициран инструктор от академията на Sig Saluer (Епинг, Сащ) и NRA, специалист по тактическа карабина от US Shooting Academy (Оклахома, САЩ) и по високорисков екскорт в горещи точки от Troyan Securities International (Арканзас). В момента е официален състезател на CZ-USA и Master Class стрелец по класификацията на Американската асоциация по практическа стрелба.

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ И ВИДЕО МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ ТУК!

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация