Учени откриха ембрион в утробата на ихтиозавър на 200 милиона години

Ембрион на ихтиозавър, който не се е появил на бял свят, беше открит в утробата на самка на тези морски влечуги, живяла преди 200 милиона години, съобщи ТАСС.

Фосилът на майката е бил намерен още през 90-те години на миналия век сред вкаменелости на морското крайбрежие на английския град Съмърсет. Новата находка със зародиша е била осъществена от екипа на Дийн Ломакс от университета в Манчестър.

В ембриона, който не надхвърля 7 сантиметра, се виждат очертанията на бъдещия скелет на ихтиозавъра, на нокти, на ребра и на други елементи от костната система.

Изследваният допълнително скелет на самката е с дължина 3,5 метра и е живял през епохата на ранния юрски период. Това е третият случай в историята на палеонтологията, в който в организъм на ихтиозавър е намерен плод на неродено малко.

 

Източник: Dariknews.bg

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация