СЕВЛИЕВО Е ДОМАКИН НА ГРАН ПРИ НА БЪЛГАРИЯ ПО МОТОКРОС

Състезанието е и десето юбилейно издание на Купа „Йовко Йовков” – Отборна Купа на България по мотокрос

През уикенда (2–3 септември) мотополигонът „Горна Росица“ в Севлиево отново ще бъде домакин на първото за сезона състезание „Гран при на България“, което е десето юбилейно издание на Купа „Йовко Йовков” – Отборна Купа на България по мотокрос.

Тази година Купа „Йовко Йовков” е с променен формат и трофеят е само един, а спечелването му ще носи много повече престиж на отбора. За отборното класиране ще са валидни резултатите в 4 от възможните 5 класа (МХ65, МХ85, МХ2, МХ1 и МХ), като отборът с най-малко наказателни точки от осем класирания ще спечели купата.

До момента, заявка за участие са подали 26 спортни клуба от цялата страна, а очакваният брой на състезателите е над 100, без да броим гостите от чужбина (Гърция и Румъния) и пилотите от групата „Балканче крос”, с които общият брой състезатели надхвърля 140.

Севлиево ще бъде представено от Хакан Халми и Славомир Иванов в клас МХ2, Николай Малниов, който ще видим в два класа – МХ85 и МХ2 и Калоян Илиев – МХ1. Халми и Малинов са топ пилоти в своите класове и тяхното представяне може да осигури присъствие на „МСК“ – Севлиево в челната тройка.

По време на състезанието ще се проведе и своеобразен втори „кръг” на инициативата „Не сме сами на пътя”, организирана от БФМ и Министерството на младежта и спорта.

Пистата “Горна Росица” в Севлиево има 11 домакинства на Световен шампионат MXGP, 3 домакинства на Световен шампионат мотокрос – кошове, Световен Джуниър шампионат, над 20 Европейски шампионата и множество републикански и балкански състезания, както и шесткратно отличие за „Най-добър мотополигон в Световния шампионат по мотокрос”.

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация