Татяна Лолова получи наградата "Златна роза" за цялостен принос към киното

Актрисата Татяна Лолова ще получи наградата „Златна роза“ за цялостен принос към българското кино.

Отличието ще й бъде връчено на церемонията по закриването на 35-ия Фестивал на българския игрален филм „Златна роза“ в събота от директора на Националния филмов център Камен Балкански, съобщи БТА.

Кариерата на Татяна Лолова в киното започва в началото на 60-те години на 20-и век и продължава до днес. Призната в театъра, киното и телевизията, нейната ярка характерност прави ролите й запомнящи се и любими, отбелязва, се казва в мотивите за наградата. Лолова се е снимала в над 40 български и чужди филма. Първата й изява в киното е в „А бяхме млади“ (1961), за последно зрителите я видяха в излезлия през 2015 г. „Бартер“ на режисьора Атанас Киряков.

 

Източник: Дневник.бг

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация