“MUSIC TOGETHER” ЩЕ ИМА СВОЙ УЪРК ШОП НА ФЕСТИВАЛА “КОНКОРДИЯ”

Образователната програма е насочена към деца до 6 годишна възраст

Американската образователна програма “MUSIC TOGETHER”, която успешно се реализира в България ще се включи в “CONCORDIA FESTIVAL for contemporary music and art”.  Уърк шопът се провежда на 18 октомври от 19:00 до 20:00 ч. вклуб “СТУДИО 5 в София (НДК, Вход А3), където ще бъдат изнесени майсторските класове и платформите на детското творчество.

Директорът на “MUSIC TOGETHER” в България – Светлана Авдала ще представи концепцията на този, нов за нашата страна, тип обучение, а участие в музикалната част ще вземат: Надежда Димитрова, вокал и водещ; Станислав Арабаджиев, пиано; Димитър Благоев, китара; Димитър Шанов, контрабас и Невена Григорова, ударни.

Международно признатата програма MUSIC TOGETHER се основава на съчетаването на музика и движение за деца до 6 годишна възраст и всички възрастни, които ги обичат. Създадена е през 1987 г. и една от първите, които предлагат интерактивни, неформални музикални практики, подходящи за ранната детска възраст. С помощта на тази програма дтето се научава да пее и танцува така естествено, както диша, ходи и говори. Тя може да бъде прилагана в независими центрове, предлагащи практики за деца и родители, в предучилищната възрастова група, в центрове за деца със специални потребности под формата на терапия, възможно е да бъде приложена и в езикови центрове за обучение по английски език с музика.

 

ПОВЕЧЕ ЗА СВЕТЛАНА АВДАЛА

Светлана Авдала е завършила музикознание в Музикалната академия и има над 25 г. стаж в БНТ. Автор е на десетки документални филми и всички те – неизбежно свързани с музиката. За най-модерната образователна система тя казва: „Толкова път извървях за да намеря в “MUSIC TOGETHER” онова, което създава истинска илюзия за живот, а всъщност е училище. Това е жив досег с публика, която не е вече публика, защото всички заедно правим музика с глас-инструмент, жест, танц, движение, слово, с непосредствеността на детската игра, осъществена и с възрастни, но заради деца.  Тук  грешката може да даде тласък на импровизацията, да стане повод да творим…

 

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация