СВЕТОСЛАВ МЛАДЕНОВ: СБВПФ АДМИРИРА САНИРАНЕТО, НО НАСТОЯВА ДА БЪДЕ ГАРАНТ ЗА КАЧЕСТВЕНОТО ИЗПЪЛНЕНИЕ!

„Една от основните цели, която стои пред мен е свързана с представителността и утвърждаването на сдружението като партньор на държавната администрация. Нашият стремеж е да оказваме подкрепа във връзка с инициативите и дейностите, които правителството е поело за следващите 10 г. във връзка с енергийната ефективност, качеството на материалите, дори по отношение на работната ръка, което се очертава като много сериозен проблем в бъдеще“. Това каза днес Светослав Младенов, който пое преди два месеца поста на изпълнителен директор на Сдружение „Български врати, прозорци и фасади“ (СБВПФ). Той изрази готовността на Сдружението да предостави на Министерството на регионалното развитие и благоустройството експерти и лаборатории за изпитване качеството на материалите, ако има съмнения за нередности при санирането.

Младенов подчерта, че сдружението адмирира идеята за саниране на жилищните блокове у нас, но настоява да бъде гарант за качественото изпълнение на работата, тъй като всички негови членове са в известна степен и потенциални изпълнители на проекти по програмата.

От СБВПФ настояват и за създаване на регламент, в който да бъде включен регистър на фирмите в бранша. По последни данни те са около 3000 – представители на малкия, среден и голям бизнес. „Само така сивият сектор ще може да бъде осветлен, а качеството на услугите гарантирано“, беше категоричен Младенов и като пример посочи задължението на членовете на СБВПФ да предоставят при приемането си финансова информация за извършените социални плащания, което на практика означава липса на задлъжнялост към наетите лица и държавата по отношение на заплати и осигуровки.

През следващите шест месеца предстои разширяване дейностите на СБВПФ в международен план. „Като представители на страна-членка на ЕС, при нас има чужди компании, които оперират в България – производство, внос и търговия. Това ни ангажира с международни институции, пряко свързани с работата на сдружението и ни задължава да си партнираме с европейските институции на едно по-високо ниво, където се вземат решения, касаещи целия сектор“, каза още Светослав Младенов.

Цялото интервю на Светослав Младенов, можете да видите ТУК

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация