МИНИСТЪР ЛИЛЯНА ПАВЛОВА ЩЕ ВРЪЧИ НАГРАДАТА НА ПОБЕДИТЕЛЯ В КОНКУРСА ЗА ЕСЕ НА БЪЛГАРО-БЕЛГИЙСКАТА КАМАРА BEST2B

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС – 2018 Лиляна Павлова ще награди победителя в конкурса за есе на тема: „Белгийският опит в подкрепа на успешното българско председателство на Съвета на Европейския съюз”. Той беше обявен от Българо-белгийската камара Best2b по инициатива на президента за България инж. Стефан Цанков и в него участваха студенти от български университети.

Тържествената церемония ще се състои на 7 ноември 2017 г. от 11:00 ч. в зала „Триадица“ 1 на Гранд хотел София (Ул. “Ген. Гурко” 1).

Най-добрият участник в конкурса ще получи едногодишна стипендия. Тя се отпуска всяка година и е на името на основателя на Българо-белгийската камара Best2b проф. Кръстьо Петков.

Сумата, равняваща се на една минимална работна заплата ще бъде превеждана всеки месец от Best2B на победителя. Първите трима най-добри ще бъдат избрани от експертно жури с участието на членове на Best2B, икономисти и журналисти.

ПОВЕЧЕ ЗА BEST2B:
Българо-белгийската камара Best2b e неправителствена организация, създадена с цел насърчаване на двустранните отношения във всякакъв аспект. Създадена е от проф. Jacques Vilrokx, Wim Schamp, Luc Carsauw и проф. Кръстьо Петков. Best2B – Белгия е регистрирана в Брюксел през 2002 г., а Best2В – България през 2004 г. в София. Асоциацията провежда различни активности в Белгия за промотиране на българските интереси, като взима участие в дейности на Търговската камара и на други организации с инициирането на събития. Асоциацията провежда и редица културни събития с участието на творци от двете държави. Българо-белгийската камара Best2b насърчава двустранни партньорства в усвояването на европейските структурни фондове и оперативни програми, подпомага създаването на преки контакти между регионите и бизнеса. Best2В консултира белгийски и български фирми, които желаят да започнат или да разширят дейността си на територията на двете държави. Асоциацията е в услуга и на компании и сдружения, които искат да са активен участник в двустранните икономически, образователни, културни и социални отношения.

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация