Таня Иванова ще пее ролята на Тоска в едноименната опера на Пучини

Сопраното Таня Иванова ще пее ролята на Флория Тоска от едноименната опера на Пучене на 9 декември.

„Щастлива съм, че ще пея тази роля в постановката на Пламен Карталов, която събра през 2012 година овациите на японската публика “, каза тя.

Музикалната критика пише за сопраното Таня Иванова, че на първо място е една изключително талантлива драматична актриса, с чудесен глас, която умее да се превъплъщава със завладяваща дълбочина и грабва вниманието на оперните познавачи.

Таня Иванова твърди, че от дете е искала да стане певица. През годините тя непрекъснато се е стремяла към големи лирично-драматични  роли.  „У нея – твърдят критиците, има желание към самоусъвършенстване, изключителна любов към ролята и публиката, а това я прави търсена певица“.

Таня завършва музикално училище „Любомир Пипков“ и по-късно ДМА „Панчо Влодигеров“ в гр.София.

Дебютът `и е на сцената на Държавна опера Стара Загора в ролята на Елена от оперетата „Хубавата Елена“ на Офенбах под режисурата на проф.Хачо Бояджиев.

Преди няколко години сменя своя репертоар от мецосопранов на сопранов и през 2012 година изпълнява ролята на Мими от „Бохеми“ на сцената на операта в Бургас.

През 2013 участва в операта „Атила“ на Верди в рамките на оперния фестивал в град Пловдив в ролята на Одабела.

Записва арии от Верди, Пучини и Дворжак в БНР с диригент Маестро Иван Ангелов.

През сезон 2013/14 изпълнява роли като: Чо-Чо-Сан от „Мадам Бътерфлай“ и Тоска на Пучини, Неда от „Палячи“ на Леонкавало и Аида на Верди на сцените на оперите Пловдив, Стара Загора, Варна и Бургас.

През сезон 2014/15 е солист на операта в Пловдив, където се превъплъщава в ролите на Лейди Макбет от „Макбет“ на Верди, Елизабет от „Дон Карлос“ на Верди, Мими от „Бохеми“ на Пучини и др.

 

Февруари 2015 дебютира с голям успех на сцената Софийска опера в ролята на Тоска от едноименната творба на Пучини.

 

На 9 декември 2017 година Таня Иванова ще изпълни ролята на Тоска. В спектакъла ще й партнират: Мартин Илиев в ролята на Марио Каварадоси, Никола Миайлович – Барон Скарпия, Ангел Христов – Анджелоти, Антон Радев– Клисар, Николай Павлов – Сполета, Александър Георгиев – Шароне и Димитър Станчев – Тъмничар.

Диригент ще бъде Григор Паликаров.

 

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация