Българката Мария Иванова с номинация за испанските "Оскари"

Актрисата впечатли кинокритиците с роля по пиеса на Лорка

Голямо признание получи българската актриса в Испания Мария Иванова, която е номинирана за наградите „Гоя“ на испанското кино в категорията за изгряваща млада звезда. За приза, който е тамошната версия на американските Оскари, са номинирани още 65 набиращи скорост млади актриси.

Актрисата впечатли кинокритиците с участието си във филма на режисьора и сценарист Емилио Баррачина „Йерма“ – екранизация по пиесата на испанския поет и драматург Федерико Гарсия Лорка. Мария е единствената българка сред номинираните. Нещо повече – за пръв път българска актриса ще се бори за отличие от най-големия кинофестивал в Испания. В средата на следващата седмицата ще стана ясни имената на петте финалистки.

 „Това е наистина огромно признание за моя труд! В Испания има много актриси, които печелят „Гоя“, но след това остават без работа. Ако спечеля, наистина ще бъде уникално и голяма чест за мен! Но най-важното за мен е да продължавам да работя. В каста има има много добри актриси, които заслужават да спечелят“, коментира  номинацията си Мария Иванова, пише агенция ПИК.

Тя е възпитаник на популярната школа по актьорско майсторство „Кристина Рота“, в която е завършила и Пенелопе Крус.

Сн. ПИК

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация