Цвети Пчелински представя авторската си уникална история на телекомуникациите

Сборникът свързва пътищата, писмеността, пощите и телекомуникациите от древността до днес в единната верига на човешката култура

По време на „Софийски международен панаир на книгата 2017“ Цвети Пчелински ще представи своя изследователски труд на индивидуален щанд 9 в НДК от 12 до 17 декември, от 10 до 20 часа.

Книгата „Извори за историята на пощите и телекомуникациите по българските земи“ е хронологичен енциклопедичен сборник за историята на пощите, телеграфите, телефоните, радиото, телевизията, компютрите и безжичните комуникации. Изследванията са плод на дългогодишен труд от архиви, музеи и библиотеки в страната, както и чрез кореспонденции с чуждестранни музеи. Сборникът свързва пътищата, писмеността, пощите и телекомуникациите от древността до днес в единната верига на човешката култура.

Акцентира се върху малко познати страни от дейността на римските, средновековните български, византийски и турски пощи по нашите земи; тайната революционна поща на Васил Левски; руските пощи и телеграфи в България (1877-1879); приноса на Георги Яковлев Кирков за създаването на първите български марки „Сантимите“.

Сборникът ще представлява интерес за специалисти в съобщенията и читатели от всички възрасти.

 

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация