Бутиковият хотел Blu Bay в Созопол с награда от националния конкурс „Сграда на годината“ за 2017 г.

Изпипан до най-малкия детайл, дизайнът му е вдъхновен от красотата на природата, морето и древната история

Бутиковият хотел  Blu Bay в Созопол спечели голямата награда в категорията „Хотели и ваканционни комплекси“ в националния конкурс „Сграда на годината“ за 2017 г. На официална церемония по връчването на годишните награди за постижения в областта на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата в България, с призове бяха удостоени бранд мениджърът на Радис груп Ива Анастасова – за инвеститор и изпълнител, и архитектите на уникалната сграда проф. д-р Калин Тихолов и гл. ас. д-р Елица Иванова.

Петзвездният луксозен морски хотел Blu Bay е изграден на яхтеното  пристанище в живописната местност „Провлака”, свързваща стария и новия Созопол. Дизайнът му е вдъхновен от красотата на природата, морето и древната история. Изпипан е до най-малкия детайл, а в строителството му са използвани естествени материали. Фасадата е изпълнена с ръчно дялани камъни и дърво, кореспондиращи с архитектурата на Стария град.

Стилният и елегантен архитектурен образ на сградата кореспондира и с атрактивния дизайнерски интериор. Въпреки съвременната си визия, в Blu Bay са вплетени материали и елементи, които напомнят за старинната архитектура на Созопол.

Луксозният хотел разполага с дизайнерски стаи, апартаменти и студия, обзаведени с мебели от най-висок клас и последен модел техника.

Над 60 новопостроени и реновирани сгради от цялата страна участваха в тазгодишното издание на националния конкурс. Проектите бяха разделени в 13 категории.

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация