АКТЬОРИТЕ ОТ РОДНИТЕ ПОСТАНОВКИ НА "ИСУС ХРИСТОС - СУПЕРЗВЕЗДА" ГЛЕДАТ ОРИГИНАЛА ОТ ПЪРВИТЕ РЕДОВЕ В ЗАЛА 1 НА НДК

Шедьовърът с Тед Нийли събира в НДК над 12 000 души в дните на Страстната седмица 

С нескрито вълнение и нетърпение Коцето Калки, Зведзи от Ахат, Наско от БТР, Деница Шопова и Владо Михайлов, които изиграха Спасителя, Пилат Понтийски, Мария Магдалена и Юда в българските спектакли, очакват оригиналния мюзикъл „Исус Христос – Суперзвезда“ /Jesus Christ – Superstar/.  Родните звезди, участвали в знаменитото представление, ще се насладят на шедьовъра на композитора Андрю Лойд Уебър от първите редове в Зала 1 на НДК. Тази възможност им подаряват организаторите от West End Academia

И макар оригиналът да идва в България 47 години след световната си премиера, “ИСУС ХРИСТОС – СУПЕРЗВЕЗДА“ (JESUS CHRIST – SUPERSTAR) продължава да бъде “рок операта на всички времена” и да пълни залите по целия свят.

У нас първи я режисира проф. Светозар Донев, последван от Бойко Илиев, а по-късно мюзикъла изиграват и състави на оперите в Пловдив и Варна. В ролята на Исус в България влиза Коцето – Калки. Той няма търпение да се срещне с Тед Нийли на живо „с онова вълнение, което е присъщо на обикновения човек да види наистина голяма звезда“, споделя той.

Знаменитият Тед Нийли за първи път изиграва Спасителя през 1971 година и до днес това е основното му превъплъщение. Въпреки неоспоримите му музикални качества, Нийли всъщност изпява много малко произведения извън мюзикъла. Ироничното в неговата роля, превърнала се в начин на живот е, че той играе Спасителя повече години, отколкото Исус Христос е съществувал на Земята. Нещо повече – Нийли толкова се е вживял в ролята си, че основното му занимание в живота е да спасява и да помага. Включва се дори в борбата с огнената стихия в Лос Анджелис без да се замисли и спасява животи – без роля, без прожектори и без публика.

Организаторите от West End Academia ще подарят на всички български актьори, участвали в знаменитото представление, възможността да се насладят на оригиналния мюзикъл от първите редове в Зала 1 на НДК.

А тук можете да чуете поздрав за почитателите на „ИСУС ХРИСТОС – СУПЕРЗВЕЗДА“ (JESUS CHRIST – SUPERSTAR).

Рок операта на всички времена“Исус Христос – Суперзвезда“ ще се състои на  5, 6 и 7 април – зала 1 на НДК. Билети може да се намерят в сайта на Ивентим и Електронния билетен център на НДК.

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация