МОРСКА ЦАРИЦА СЪС СИЯЙНИ КОСИ ПРИСТЪПВАЛА ОМАЙНО КРАЙ ПЕРНИК

Писателят и преводач Слави Ганев събира в едно 100 познати и непознати приказки, пълни с чудни герои и приключения

Морската царица със сияйните коси е пристъпвала омайно край Перник? А знаете ли, че Добруджа е била владяна от крале? Че над Софийското поле са летели дървени коне! Че недалеч от Ямбол са живели огнен и воден змей. Че Ботевград е бил дом на върколак, а Търново – на вампир. Че недалеч от Благоевград е живял господарят на котките. Че във Видин се е разхождал сам Господ. Че в Пловдив най-красивата княгиня се е обличала в дрехи от дърво. Че над Разград са кръжели майстори със сребърни криле…

Народните приказки на България са пръснати по цялата ни земя, а една книга си поставя задачата да събере някои от най-любопитните. Фолклорните сказания и митичните истории от цяла България в сборника са селектирани и преразказани от българския писател и преводач Слави Ганев. Благодарение на него в книжарниците из страната отново е на дневен ред една по-малко позната, но завладяваща страна на родината. И съвсем не са само за деца.

На страниците ще откриете както неизвестни истории, така и вече добре познати. Ала всичките сто са разказани по очарователен и завладяващ начин.

„Български народни приказки“ на издателство Deja Book ни връща назад във времето. И ни помага да опознаем родината по начин, за който не сме и подозирали – едновременно като мит и фолклор, но също и като география.

Което прави книгата идеалния подарък за всеки повод, пък дори и без такъв. Защото на кой му трябва специална покана да се отправи на неочаквано и неповторимо пътешествие сред родните полета, планини, реки и езера, сред градове и села, а и сред истории за родови корени?!

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация