ШАМПИОНЪТ ПАНАЙОТ ЧАНКОВ СЪС СПЕЦИАЛНА НАГРАДА ОТ КАНАЛ 3

Шампионът по канадска борба Панайот Чанков – Понката получи от Канал 3 специална парична награда по време на спектакъла „Нощ на звездите”, организиран от световната циркова звезда Енчо Керязов и едноименната му фондация.

За 7-ма поредна година сърцатият акробат представя на българската публика световно известни артисти от манежа и едновременно с това – фондацията му отличава и заслужили млади българи в категориите „Спорт“, „Образование“ и „Изкуство“. За първа година Керязов награди и две деца в неравностойно положение – Фатме Исмаил, която си тръгна с награда от Столична община и  Панайот Чанков – Понката, който получи и допълнителна парична награда от Канал 3,

Няма сума, която е измерима с упоритостта и силата на духа, които притежава Понката, когото Канал 3 отличи”, заяви управителят и програмен директор на Канал 3 Ива Стоянова. „Аз съм бивша спортистка и зная колко усилия са нужни, за да станеш шампион, а Панайот е вложил поне два пъти повече, за да постигне успехите си. Първо усилия, за да пребори себе си и това, което му е отредил животът, а след това, за да победи и другите. Такъв хъс и сила на характера са достойни не просто за награда, но и за дълбок поклон. Това ни привлече в решението ни кого да отличим, а фактът, че именно на неговото представяне препълнената зала избухна и той събра най-бурните аплодисменти, ни подсказа, че не сме сбъркали. От името на Канал 3 поздравявам и всички други талантливи деца на България, които бяха отличени за постиженията си от фондацията на Енчо Керязов. На самия Енчо сърдечно благодаря за доверието в Канал 3 и за всичко, което прави в името на успеха, доброто и славата на родината ни”, допълни Стоянова.

Канал 3 ще продължи да следи и помага в кариерата на Панайот Чанков – Понката, който след няколко месеца ще се бори за медал и на Европейското първенство по канадска борба в София.

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация