НИК МАЯ В ОБРАЗА НА ЮДА: ИСУС ХРИСТОС Е МОЯТ НАЙ-ДОБЪР ПРИЯТЕЛ

Трима актьори от състава на мюзикъла „Исус Христос – Суперзвезда” разкриха подробности около сюжета на операта на всички времена, в която българската публика ще се потопи на 5, 6 и 7 април в зала 1 на НДК. В предаването „ОколоСВЕТСКО” на България Он Ер гостуваха Ник Мая, Франческо Мастрояни и Симона Ди Стефано. По думите им сюжетът не се отклонява от историята за живота на Исус, която всички познаваме. Много части в мюзикъла са представени от гледната точка на Юда, но това не омаловажава ролята на Исус в грандиозната постановка.

Ник Мая, който ще се превъплъти в образа на Юда, обясни, че смисълът на операта е да представи и другата страна на неговия герой, който от векове е смятан за предател. „Исус не би се разхождал с някакъв предател, за какъвто е смятан Юда. Моят героят има сложната задача да направи избор между най-доброто за всички и Исус”, сподели той. „Чувствам се добре в този образ, въпреки че не е лесно пресъздаването му. Но колкото повече излизам на сцената – толкова по-комфортно се чувствам в тази роля”, твърди актьорът.

Ник Мая разказа за това, как е попаднал в рок операта „Исус Христос – Суперзвезда”: „Явих се на кастинг, който се провеждаше в Рим. Спомням си, че бяха дошли много добри актьори. Прослушването се провеждаше в стая с пианото и огледало. Маестрото обаче седеше с гръб към актьорите. Задачата бе да го накараш да се обърне с лице към теб. Колегите, които се представиха преди мен, пяха много добре, но аз успях да го накарам да се обърне и така спечелих мястото в операта”.

Франческо Мастрояни, който ще изпълни ролята на Каяфа, описа своя герой по следния начин: „Той се намира между две силни сили: хората и римляните. Каяфа трябва да защитава хората и в същото време да спазва римските закони. Положението му е много трудно. Той решава да убие Исус, защото го смята за опасен. В мюзикъла Каяфа казва: „Исус е готин, но е опасен”.

В образа на Мария Магдалена зрителите ще видят Симона Ди Стефано. „Реших да направя своя собствена версия за образа на Мария Магдалена, защото не знаем истинската история за нея. За мен тя е любовница на Исус, тя е майка, тя първа повярва в посланието на Исус към хората и света”, посочи актрисата.

„ИСУС ХРИСТОС – СУПЕРЗВЕЗДА“

5, 6 и 7 април – зала 1 на НДК

БИЛЕТИ: ИвентимЕлектронния билетен център на НДК и на касите на НДК

РЕКЛАМЕН КЛИП

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация