НАЙ-ДЪЛГО ИЗДАВАНИЯТ РЕГИОНАЛЕН ВЕСТНИК У НАС СТАВА НА 132 ГОДИНИ

Екипът на в. „Росица” ще връчи награди на партньори и сътрудници

Навършват се 132 години от създаването на най-дълго издаваният регионален вестник в България – „Росица”. Той е предпочитан източник на информация за жителите на Севлиево вече повече от век. За да отговаря на нуждите на своите читатели, медията поддържа интернет сайт и страница в социалната мрежа „Фейсбук”, където анонсира темите и интересните публикации от предстоящите си броеве.

Днес за дългогодишната история на в. „Росица” напомня малката дървена табела на фасадата на Дандаловите къщи, където се намира редакцията на изданието. На 4 юни 1886 г. излиза първият му брой и вече повече от век той не спира да вълнува и предизвиква дебати по обществено значими теми. За този период от време вестникът преминава през различни етапи, издаван е през различни периоди от време, но продължава да информира севлиевци за основните събития в общината и региона.

Екипът на изданието ще отбележи със специална програма 132-ата си годишнина, по време на която главният редактор Минка Минчева ще връчи награди на партньори и сътрудници на местната медия. Поканени са всички, които желаят да се запознаят с историята и развитието на в. „Росица”, както и с екипа му. Събитието ще се проведе на 4 юни 2018 г. от 11:30 часа в зала 300 на административната сграда на Община Севлиево.

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация