ПЪРВИЯ РЕГИОНАЛЕН ОФИС НА ГЕНЕРАЛНАТА КОМИСИЯ ЗА СРЕДИЗЕМНО И ЧЕРНО МОРЕ ОТКРИВАТ В БУРГАС УТРЕ

Субрегионалното техническо звено по проекта BlackSea4Fish ще бъде открито официално в 9:30 часа на 30 май в Бургас от изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) доц. д-р Галин Николов и изпълнителния секретар на Генералната комисия за Средиземно и Черно мора (ГКРСМ) Абдула Срур.

Двамата сложиха начало на споразумението между България и Организацията по прехрана и земеделие (ФАО) към ООН още през февруари. След като правителството го одобри, една от инициативите на ГКРСМ, насочена към подкрепа на устойчивото рибарство, вече е факт у нас. Нейната основна цел е да се подпомогне сътрудничеството между страните от Черноморския регион.

Очаква се BlackSea4Fish да има съществен принос към подобряване на събирането на данни (биологични, икономически и научни) за риболова в Черно море. Проектът ще спомогне и за по-доброто сътрудничество в областта на научните и технически дейности, включително и сред националните институти на държавите от региона.

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация