В Румъния токът за битови потребители поевтиня с 3,5%

Електрическият ток, доставян на румънското население, поевтиня с около 3,5%, а пенсионният пункт се повиши с 10 процента

Съгласно прилагането на нова методология за изчисляване на тарифите на електричеството, която бе обявена на 22 май от Националната агенция за регламентиране в енергетиката, максималните цени на тока за битовите потребители спаднат средно с 3,53% от 1 юли 2018 г.

Също от 1 юли 2018 г. влезе в сила увеличение на пенсионния пункт, въз основа на който се изчислява размерът на пенсиите. Пенсионният пункт се увеличава с 10 процента до 1100 леи (около 461 лв.), а минималната гарантирана пенсия нараства от 520 леи на 640 леи (268 лв.).

Поскъпва обаче паркирането в Букурещ. От 1 юли 2018 г. влязоха в сила нови тарифи за използване на паркоместата в румънската столица, като цените ще започват от 10 леи на час за центъра и намаляват на 5 леи, 2,5 леи или 1,5 леи на час според степента на отдалеченост.

 

 

Източник: news.bnt.bg

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация