По морето пропищяха от солени цени в заведенията

Собствениците извадиха голямата секира, за да спечелят в сравнително слабия сезон, твърдят потърпевши

Туристи пропищяха от солени цени по морето. Социалните мрежи се напълниха с възмутени разкази за невероятни за българската действителност стойности на храната и питиетата. Заради слабия сезон в заведенията са извадили голямата секира и слагат страховити числа на ястията си.

„11 лева платих за парче пица в пицария в Несебър. Като се добавят и безалкохолните напитки, семейството ми олекна с 60 лева за един обяд. А децата искат сладолед и торти, сладкарниците са на всеки ъгъл. Фалирахме и съкратихме почивката си“, пише в социалната мрежа Георги Желязков от Стара Загора, цитиран от „Бургас инфо“.

„25 лева за една ципура на скара в Созопол. И то без гарнитура, само с лимонче. Представете си, какво е да даваш по 100 лева всяка вечер, ако консумираме риба. Мешаната скара не отстъпваше по цена, а на всичко отгоре шишчето и пържолката бяха миниатюрни“, оплаква се Соня Великова от София.

„Тръгнахме с намерение да изкараме две седмици в Ахтопол, но успяхме да останем само една.Или трябваше да се храним със сухоежбина в квартирата, а хазяйката не даваше. Другият вариант бе да влезем в кръчмите и да останем без пари. Дори в заведенията за бързо хранене всичко беше на тройна цена“, оплаква се Валентин Новчев от Сливен.

Недоволни от цените туристи има и в Приморско, и в Царево. Хора от Кърджали пък твърдят, че в Гърция храната тази година е била по-евтина от българската, стига да не си поръчваш току що уловена риба.

Тази ценова политика може да накара доста българи да преосмислят догодина къде да почиват-дали у нас или при съседите, коментират в социалната мрежа възмутени българи.

dir.bg

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация