Във Венеция се открива 75-тото издание на най-стария кинофестивал в света, който ще продължи до 8 септември.

Председател на журито тази година ще бъде мексиканският режисьор Гийермо дел Торо. Фестивалът ще бъде открит с прожекция на филма „Първият човек“ на американския режисьор Деймиън Шазел. Главната роля в биографичната продукция за Нийл Армстронг – първият човек, стъпил на Луната, е поверена на канадския актьор Райън Гослинг. В основната конкурсна програма на фестивала са включени 21 филма. Британската актриса Ванеса Редгрейв и канадският режисьор Дейвид Кроненбърг ще бъдат почетени с награда „Златен лъв“ за цялостно творчество.

Най-очакваната знаменитост на червения килим е колоритната американска певица Лейди Гага. Тя играе главната роля в режисьорския дебют на актьора Брадли Купър с римейка на класиката „Роди се звезда“.

Кинофестът ще бъде закрит с още една биографична лента /“Driven“/ /Задвижен/ на британския режисьор Ник Хам за възхода и падението на американския автомобилен конструктор Джон Делориън.

Първият кинофестивал във Венеция е през август 1932 година, припомнят агенциите.

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация