ТИР се обърна и затвори магистрала "Хемус"

ТИР се обърна на магистрала „Хемус“ и блокира движението. Сигналът за инцидента, който е станал на км 355+700 в посока Варна, е подаден тази сутрин малко след 8 часа, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.

На място веднага са изпратени екипи на полицията и пожарната. След пристигане пътните полицаи установили, че водачът на товарен автомобил „Ивеко“ с варненска регистрация е изгубил контрол над тежкото возило, което се е преобърнало върху пътното платно, като част от каросерията била в насрещната лента за движение.

54-годишният шофьор на ТИР-а, който е от Аксаково, не е пострадал. Той е проверен за наличие на алкохол, като пробата е отрицателна.

Заради инцидента обаче движението по магистралата е прекратено, като обходният маршрут е по етапна връзка Каспичан по път I-2 Нови Пазар – с. Ветрино – гр. Девня. Трафикът се регулира от „Пътна полиция“.

Установени обаче са водачи, които са навлезли в насрещната лента за движение на АМ „Хемус“, като към тях ще бъде взето отношение по Закона за движение по пътищата, допълват от полицията в Шумен.

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация