Ураганът Флорънс, видян от космоса

Американската космическа агенция NASA разпространи зрелищни кадри на урагана Флорънс, който приближава щатите Северна и Южна Каролина. Те са заснети от Международната космическа станция.

Камера с висока резолюция, която е разположена извън станцията, е уловила ярки и завладяващи изображения на Флорънс над северозападната част на Атлантика, в момент, в който ураганът е от четвърта категория, а ветровете достигат скорост от 210 километра в час.

„Някога надниквали ли сте в зейналото око на ураган от четвърта категория? Смразяващо е, дори от космоса.“ – споделя астронавтът от Европейската космическа агенция Александър Герст, който е на борда на Международната космическа станция като част от екипажа на Експедиция 56.

Приближавайки източното крайбрежие на САЩ, Флорънс отслабна до втора категория, но стихията все още е с опасна сила и властите са с повишена готовност за реакция.

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация