Джошуа нокаутира Поветкин в страхотен сблъсък

Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джоуша задържа титлите си на WBA, IBF, WBO и IBQ след победа с нокаут над претендента Александър Поветкин пред 80 хиляди на „Уембли“.

Англичанинът свали руснака в седмия рунд, въпреки че преди това сблъсъкът бе изключително равностоен и дори Поветкин имаше превес в няколко рунда.

В седмия обаче мощта на Ей Джей си пролича и с няколко крошета Поветкин бе разклатен и падна в нокдаун.

Изправи се на осмата секунда, но след това съперникът му веднага довърши започнатото и го събори за втори фатален път.

Това е 22-а победа за световния шампион и 21-а с нокаут. Руснакът бе нокаутиран за първи път в кариерата си след 34 победи и вече две загуби.

Той обаче заслужава уважение, защото си бе изградил много добър план за мача и вкара няколко много добри удара. Успя да заличи ръстовото предимство на съперника си. Двамата си направиха по една аркада в първите четири рунда – Джошуа бе с разкървавен нос, а Поветкин с лява вежда.

Срещата започна с много по-добра игра на руснака, но англичанинът бързо се приспособи към стила му и нанесе решителния удар.

За Джошуа най-вероятно предстои сблъсък с победителя между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър. Но в тежката категория нищо не е сигурно.

Боксьорът от Уотфорд заяви, че е готов да се бие с американеца при евентуална негова победа на 1 декември.

dir.bg

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация