Красимир Каракачанов: ВМРО не е взимало пари от паспорти

„ВМРО не се финансира от процедурата по даване на българско гражданство.“ С тези думи вицепремиерът Красимир Каракачанов коментира пред bTV твърденията на бившия депутат от НФСБ Велизар Енчев, че ВМРО се финансира от продажбдата на документи за българско гражданство.

„Това са абсурдни глупости и голи клеветнически обвинения“, категоричен е той.

По думите му през всички години от ВМРО са настоявали етническите българи живеещи извън България да получават българско гражданство по облекчена процедура.

„Ако се докаже, че аз или някой от ВМРО е получавал пари от българско гражданско ще си подам оставката и ще понеса най-тежките наказания“, наблегна Каракачанов.

Вицепремиерът уточни, че от ВМРО не са си позволили да правят компромис с каузата за етническите българи в Македония.

Според Каракачанов това, което се случва е политическа атака срещу него.

По отношение на задържането на председателя на държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев, Каракачанов поясни, че е дал предложение той да заеме поста или на областен управител на София, или на шеф на агенцията.

По думите му обаче назначението на Харалампиев е било грешка.

„Харалампиев е лидер на патриотично движение, което е в коалиция с Обединените патриоти“, уточни вицепремиерът.

Вицепремиерът допълни още, че не е чул за злоупотреби по негово време, но е имало забавени преписки.

news.bg

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация