SO INDEPENDENT СЪС ЗРЕЛИЩНО ЗАКРИВАНЕ И ЦЕРЕМОНИЯ ПО НАГРАЖДАВАНЕТО В СЪБОТА

Очакват ни още три фестивални дни, изпълнени с качествено независимо кино

Деветото издание на So Independent e към края си. С официална церемония и награждаване ще приключи фестивала тази събота в 19:00 часа в кино „Люмиер“. Победителят ще получи Голямата награда на Nu Boyana Film Studios – 55 000 евро и възможността да работи с едно най-добрите кино студиа.

Преди края на фестивала, обаче, в последния ден от октомври киноманите имаха възможността да се докоснат до старото българско кино чрез „Откриване“. Филмът е дебют за режисьора Румяна Петкова, актрисата Жана Караиванова и операторът Светла Ганева. Един филм направен почти изцяло от жени, по стихове на Петя Дубарова.

В първите дни от ноември имаме възможността да се докоснем до още няколко филма от световното кино. Днес гледаме: „Арктика“ от 19:00 часа в кино „Люмиер“, „First Reformed” от 18:30 часа в „Дом на киното“, а веднага след него, в 20:45 на същото място гледаме „Ноември“. Два филма и в кино „Одеон“ – „По-силен“ в 18:15 и „Маккуин“ в 20:30 часа.

„Мъгла от вина“ и „Почивка в планината“ гледаме в Кино „Г8“ съответно от 18:30 часа и от 20:00. В „Евро Синема“ от 19:45 часа е прожекцията на „Европа, мечтата“, а в 21:30 – „Гето Балбоа“.

В петък програмата продължава с „Милост“ и „Пеперуда“ съответно в 18:30 и 20:45 в „Дом на киното“. От 18:30 часа в Кино „Г8“ гледаме „Третият закон на Нютон“, а в „Евро синема“ имаме последна възможност да гледаме филми от състезателната програма – „Загрижени бездетни жени“ в 18:00 часа и „Живот за милион долара“ в 19:45 часа.

В последния ден на фестивала – събота, 3 ноември, веднага след закриването, в 19:30 часа в кино „Люмиер“ киноманите могат за последно да видят тийнейджърската драма „Грешното възпитание на Камерън Пост“. В 17:00 часа в „Дом на киното“ гледаме „По-силен“, а след него, в 19:15 – „Стъкленият замък“.

„Малката Италия“ и „Тъли“ са на големия екран в Кино Г8 съответно от 18:30 и 20:30 часа, а в „Евро Синема“ фестивалът приключва с „Хотел „Артемида“ в 17:45 и „Само смелите“ в 19:30 часа.

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация