Ето защо Бюджет 2019 се превърна от постна пица в тлъста лазаня

„Бюджетът вече не е постна пица, а една тлъста лазаня. Той е един щедър предизборен бюджет. Най – доброто в него е, че не се вдигат данъци и такси, а се повишават заплати и пенсии“, каза Василев.

„Бюджет 2019 не е в ущърб на бизнеса“, категоричен бе и финансистът Емил Хърсев. „Разходите в него са в рамките на разумното. Лошото е, че не виждаме реформи “, обясни той.

На въпрос съобразен ли е с общата икономическа обстановка не само в България, а и в Европа и застрашен ли е от прегряване, Василев отговори, че тази година е можело да се мисли за намаляване на ДДС с 2%. „Лошо е, че харчим много сега и не събираме пари“, обясни бившият финансов министър.

Според Хърсев обаче не е имало нужда да има подобно намаляване на ДДС.

Василев е категоричен, че бюджетът за следващата година ще бъде приет. Той прогнозира, че България я очаква една успешна 2019 година.

novini.bg

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация