Мариза с нов концерт в България напролет

Любимката на българската публика кралица на фадото Мариза, отново ще пее у нас на сцената на зала 1 на НДК на 24 март 2017 г. Екзотичната португалка се радва на голям успех в България с вече три големи концерта и бурни овации от препълнените зали.

Почитана като певица номер едно в Португалия, Мариза е определяна като наследница на великата Амалия Родригеш. Участието й в атрактивния филм на Карлос Саура „Фадо“ й спечели добра слава, като същевременно популяризира музикалния жанр чиито фенове набъбват драстично. Документалният филм на Би Би Си „Мариза“, на режисьора Саймън Броутън, представя вълнуващата португалска музика в лицето на знаменитата певица.

Предстоящото концертно изпълнение на Мариза в България ще запознае феновете с новия й албум “Mundo”, който й донесе редица световни награди след успешното й турне в САЩ. Фадо кралицата беше номинирана за SIC’S Golden Globes, заслужено спечели приза „Best Artist” at Songline music awards, както и наградата на Executiva Magazine за една от 20-е най-влиятелни жени.

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация