Фестивалът за градска култура „София Диша” 2016 е с нови локации

В неделя започва седмото издание на фестивала за градска култура „София Диша”. Всяка неделя от 7-и до 28-и август централни улици в София ще бъдат отворени за хората и културата в града ни. Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община.
Тази година София Диша е на нови четири локации, от 16:00ч до 22:00ч.:
07.08.2016г./неделя/ – ул. „Иван Денкоглу“
14.08.2016г./неделя/ – ул. „Московска“
21.08.2016г./неделя/ – ул. „Княз Александър I“
28.08.2016г./неделя/ – бул. „Александър Стамболийски“
Фестивалната програма е разделена на зони с акцент върху културната програма и представените там артистични проекти.
Част от тях са създадени специално за „София Диша“ 7 и не са показвани преди това, а някои са адаптирани спрямо конкретната локация.
Очаквайте представяне на: визуални изкуства, пърформанс, цирк, танцови школи, музика, нова българска литература, филмови прожекции, диджей сетове на открито. Пълната програмата вижте в sofiadisha.com
Фестивала ще подкрепи пет социални каузи в различните локации: Творческа зона „Staropramen“ в подкрепа на творческите таланти в България; Базарна зона в подкрепа за творческите индустрии в България; Релакс зона в подкрепа за хората в неравностойно положение; Спортна зона „Decathlon“ – здравословен начин на живот за всеки; Детска зона – Не на насилието върху деца.
Фестивалът за градска култура „София диша” е част от Календара на културните събития на Столична община. Фестивалът популяризира по иновативен начин централните софийски улици, спомогна за развитието на техния самостоятелен образ и дава посока на реализирането им като запазени марки за столицата.
Медийни партньори: БНТ, списание „Мениджър“, Дарик радио, сп. Обекти, Bassline.bg, sofia.plays.bg

Споделете тази статия

Улицата

Улицата

0 коментара

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можеш да използваш следните тагове :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

О неразумни

Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и вземате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали.

Допълнителна информация