Written by 6:12 pm Вечерни новини, Събития, Топ

Томас Андерс от Mодърн Токинг с хитовете на тандема в НДК

Томас Андерс Mодърн Токинг НДК

Томас Андерс (Тhomas Anders) – половинката от популярното дуо Модърн Токинг (Modern Talking), пристига със собствена група за двучасов концерт в зала 1 на НДК от 20.00 ч. на 14 декември.

Вечните “You’re My Heart, You’re My Soul“, “Cheri Cheri Lady“, “Brother Louie” и още от най-големите световни хитове на проекта, покорили световните класации по всички краища на света и “наместили се” удобно там в продължение на години, ще прозвучат за първи път в София, представени от магнетичния глас на Томас Андерс.

Още с първата си песен “You’re My Heart, You’re My Soul” oт 1984 дуото достига до № 1 в класациите на 81 държави. Успехът продължава със сингъла “You Can Win If You Want“. Албумите на Mодърн Токинг – най-популярната немска евро-поп група в историята за всички времена, са продадени в над 150 милиона копия по света.

Истинското име на изпълнителя е Бернд Вайдунг. Въпреки че пее от дете, той става популярен като част от Модърн Токинг. През 1982 се запознава с бъдещия си сценичен партньор Дитер Болен, продуцент и автор на песни. В началото правят съвместни проекти, като Дитер композира парчетата, а Томас ги изпълнява на немски. Проектът се превръща в истинска сензация на европейската поп сцена, издавайки 6 албума.

Двамата се разделят през 1987, с което разбиват сърцата на многобройните си фенове. Причина за разпада е Нора, съпругата на дългокосия и силно приличащ на гей по онова време Томас Андерс. За нея се говори, че е изключително ревнива и че се опитва изцяло да контролира половинката си. Той дори носи верижка с нейното име, което задължително трябва да се вижда на всички снимки, концерти и интервюта.

Недвусмислено послание към почитателките му: “Не пипай, той е мой!”. Истинските проблеми обаче започват, когато тя решава, че трябва да поеме и контрола върху дуета. Тогава нервите на Дитер Болен не издържат и се стига до фаталната конфронтация. бвинявана за разпада, Нора непрекъснато получава заплахи за живота си и сТомас напускат Германия, заминавайки за Щатите, където певецът опитва да направи кариера, но без особен успех.

Томас Андерс е единствената международна звезда с 11 концерта в Кремъл, поясняват организаторите ЕventЕase и “Радио 1“.

Билети за концерта в София – чрез мрежата на Ticketportal.

Източник: mysound.bg

(Visited 3 times, 1 visits today)
Етикети:, , , Last modified: август 25, 2016
Close