Written by 2:59 pm Нови технологии

Носителят на 5 награди “Гоя” филм “Труман” тръгва по кината през септември

филмът Труман

Филмът “Труман”/ “Truman” на режисьора Сеск Гай, носител на 5 награди “Гоя” (включително за най-добър филм, най-добра мъжка роля за Рикардо Дарин и най-добра поддържаща мъжка роля за Хавиер Камара), тръгва премиерно по кината в петък, 9 септември.

“Труман” е опит. В преодоляване на паниката всички ние се чувстваме живи, когато се сблъскваме с болест и предстояща смърт: нашата собствена или тази на любим човек. Филмът е изследване на това как реагираме към неочакваното, към неизвестното и към скръбта. “Труман” е също филм за приятелството и отношенията между двама мъже, изправени пред това нещастие – човекът, който е болен и човекът, който го придружава. Двама мъже и едно куче, верен другар на главния герой, чието име дава име на филма. Бях много щастлив, че двамата актьори се съгласиха да участват. Рикардо Дарин и Хавиер Камара се присъединиха към проекта веднага и аз винаги ще им бъда много благодарен за това изключително изпълнение във филма.
Сеск Гай

 

Хулиан (Рикардо Дарин) получава неочаквано посещение от приятеля си Томас (Хавиер Камара). Двамата приятели са били неразделни в детството си, но понастоящем са изгубили контакт един с друг.
Хулиан е останал в Испания след развода си, където е живял през върховете и спадовете на актьорската си кариера. А учителят Томас емигрира в Канада, където има съпруга и деца, и хубава работа. Двамата приятели заедно с вярното куче Труман прекарват четири дни, наситени с поредица от емоционални и изненадващи моменти в града пълен с носталгични спомени и незабравими преживявания.
Тяхното приятелство отново оживява, но те знаят, че това може би е последната им среща, тъй като Хулиан е диагностициран с рак…

Филмът получава цели 5 награди “Гоя” – за Най-добър филм; Най-добър режисьор; Най-добър оригинален сценарий; Най-добър актьор в главна роля – Рикардо Дарин; Най-добър актьор в поддържаща роля – Хавиер Камара
Също така заслужено печели 2 награди „Forqué“ – за Най-добър филм и Най-добър актьор в главна роля – Рикардо Дарин. Филмът “Труман” е отличен и с 2 награди “Фероз” за Най-добър актьор в главна роля – Рикардо Дарин и за Най-добър сценарий.

Труман

Националност на филма: Испания, Аржентина
Времетраене: 110 минути

Жанр: Драма, Комедия
Режисьор: Сеск Гай
Сценарий: Сеск Гай, Томас Арагай
Оператор: Одри Ревес
Музика: Нико Кота, Тоти Солер
Продуцент: Марта Естебан
В ролите: Рикардо Дарин, Хавиер Камара, Долорес Фонзи, Едуард Фернандез и др.
Продукция на: IMPOSIBLE FILMS, TRUMANFILM AIE, BD CINE
Световен разпространител: Filmax
Разпространител за България: България Филм Вижън
Световна премиера: 12.09.2015 г.
Премиерна дата за България: 09.09.2016 г.

 

(Visited 32 times, 1 visits today)
Етикети:, , , Last modified: май 27, 2020
Close