Written by 4:10 pm На живо, навън, новини

Благотворителен крос в подкрепа на толерантността

На 18 септември ще се проведе традиционният TOLE-RUN – благотворителното състезание, което тази година прераства в ТОЛ-ФЕСТ – фестивал на толерантността. Бегачите могат да бъдат както професионални, така и любители. Посланик на толерантността и мира ще бъде и световноизвестният израелски музикант Идан Райхел, който ще даде старт на ТОЛ-ФЕСТ с концерта си на 17 септември.

ТОЛ-ФЕСТ – фестивал на толерантността

Oрганизатори и инициатори на фестивала са Quadrant Beverages/Pepsi, Eurohold (Mazda & Fiat), NuBoyana, Столична община и Посолството на Израел в България. Всички те вярват в нуждата да се говори повече за свободата в световен мащаб, а музиката и спортът са двете най-добри прояви на толерантността.
Като специални гости на събитието са поканени Красен Кралев, министър на спорта, и г-жа Йорданка Фъндъкова, кмет на Столична община.

Стартът на TOLE-RUN ще бъде срещу билетния център на НДК в 9:00 часа на 18 септември (неделя). Всеки може да избере да участва или в масовия крос от 2 км, или в 13-километровия крос. Бегачите на 2 километра ще преминат през Моста на влюбените, към хотел „Хилтън“ и Южен парк и ще приключат отново при НДК. Бегачите на 13 километра ще се отправят към бул. „Витоша“, а след това и към други централни улици и паркове, сред които Борисова градина, Ловен парк и Южен парк. Състезанието е организирано от спортен клуб „Бегач“, които гордо подкрепят толерантността и мира чрез спорта.

Масовият крос от 2 км е безплатен, а билетите за състезанието от 13 км са на стойност 20 лв. За участие, моля регистрирайте се на официалния сайт на TOLE-RUN: http://tole-run.com/. За повече информация: официална Фейсбук страницата на ТОЛ-ФЕСТ: https://www.facebook.com/ToleFest/ и официално събитие на TOLE-RUN във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/152334451868422/.

Официални партньори на ТОЛ-ФЕСТ са: Сдружение за приятелство и сътрудничество между Израел и България, Спортен клуб „Бегач“, Right Rental. PR консултант на проекта е M3 Communications Group, Inc.

За ТОЛ-ФЕСТ:
Първият TOLE-RUN се провежда през 2013 г. В маратона през 2015 г. се включват над 1000 участници – професионалисти и любители бегачи. Тази година TOLE-RUN се превръща в ТОЛ-ФЕСТ с допълнително мултикултурно събитие – концертът на музиканта Идан Райхел. Организаторите на фестивала работят в посока на това да се заговори повече за толерантността и свободата в световен мащаб.

Източник: prinbulgaria.com

(Visited 3 times, 1 visits today)
Етикети:, , , , , Last modified: май 22, 2020
Close