Written by 1:42 pm новини, Топ

Директорът на НДК – кандидат за вицепрезидент?

Директорът на НДК Мирослав Боршош ще е вице в кандидат-президентската двойка, излъчена от ГЕРБ, научи „Площад Славейков“. Потвърждение на новината официално засега няма, тъй като решението предстои да се вземе и окончателно на партийно ниво.

Най-активно обсъжданите трима кандидати за президент са двама кметове – столичният Йорданка Фандъкова и бургаският Димитър Николов, както и настоящият вицепремиер Томислав Дончев.

Както е известно, от ГЕРБ изчакват максимално с обявяването на своята двойка за държавен глава – наскоро премиерът Бойко Борисов обяви, че това ще се случи на 2 октомври, в самото навечерие на предизборната кампания.

Пред „Площад Славейков“ Мирослав Боршош отказа да коментира новината.

Роден през 1972 г., той е дипломиран културолог, специализирал „Теория на културата“. В края на 90-те години Боршош работи във Външно министерство.

Има и дълъг опит в продуцентството – сред проектите, зад които е стоял, е сериалът „Недадените“, посветен на спасяването на българските евреи. Продуцирал е още спектакли на Камен Донев, Мариус Куркински, Мая Новоселска…

Боршош е начело на НДК от края на 2014-а, като се установи като един от най-успешните мениджъри на култура в последните години въобще.

Източник: ploshtadslaveikov.com

(Visited 4 times, 1 visits today)
Етикети:, , , , Last modified: септември 23, 2016
Close