Written by 3:11 pm sos, Любопитно

Пречистване на епифизата – “третото око”

Епифизната жлеза се смята за една от най-важните части на нервната система, пише медицинският портал Doctiming.bg. Скрита между двете полукълба в мозъка, тя изработва серотонин, който се превръща в мелатонин. Продукцията му се стимулира от тъмнината и се потиска от светлината. По този начин се регулират сезонните функции и циклите на будуване и сън.

Малката жлеза е обвита в мистерия и още от древността е наричана „трето око” – вид духовна антена, която се свързва и с ясновидството. Епифизата е възприемана като връзката на човешкото тяло с по-дълбоки сфери на мисълта или като прозорец към други измерения. Учени твърдят, че структурата на епифизната жлеза наподобява тази на окото и може да се разглежда като един вид закърняло трето око.

Различни видове нисши гръбначни, като влечуги и земноводни, действително могат да усещат светлина чрез трета структура, подобна на око, която е свързана с епифизната жлеза и служи за регулиране на техните биологични ритми, както и за навигация, тъй като това „трето око” може да усети поляризацията на светлината.

Установено е, че с възрастта епифизната жлеза се калцифицира, подобно на редица други органи в тялото. При образно изследване тя започва да се вижда като голяма бучка калциев фосфат. Много хора имат симптоми на тежка калцификация на епифизната жлеза още от 17 годишна възраст. Калциевите зърна се наричат още „мозъчен пясък” и медицински проучвания свързват натрупването им с развитието на неврологични заболявания като Алцхаймер, например. Този процес на калцификация е причинен от постоянното излагане на вещества като флуорид, които се натрупват в организма с течение на времето. Паста за зъби, питейна вода, хормони, хранителни добавки, излишната захар и подсладители в диетата са свързани с явлението.

Декалцифицирането на епифизната жлеза се разглежда като начин за нейното „събуждане” и отваряне на духовните канали на човека или „чакри”, според източните учения и религии. Смята се, че чрез прочистване на епифизата и чрез духовни практики като медитация и визуализация може да се постигне просветление, ясновидски възприятия и по-високи състояния на съзнанието.

Ключът към спирането на допълнителна калцификация на епифизната жлеза е да се избягват причинителите й, които се откриват предимно в диетата:

Халогениди – съединения на флуор, хлор и бром. Флуоридите се привличат от епифизната жлеза повече от всяка друга част на тялото. Там те образуват кристали калциев фосфат. Избягвайте паста за зъби с флуор и пийте изворна или филтрирана вода.

Калциевите добавки са една от най-големите причини за калцификация. Не ги пийте безразборно и постоянно.

Чешмяната вода също съдържа много калцифициращи вещества.

Живакът е вреден за епифизната жлеза поради отровната си природа.

Вредни за организма вещества, храни и напитки като: пестициди, подсладители, алкохол, кафе и цигари.

Отстраняване на токсичните натрупвания в епифизната жлеза може да се постигне с малко отдаденост и ангажираност.

Органично олио от риба скат: Едно от най-мощните природни вещества, които можете да използвате за декалцифициране на епифизната жлеза. То съдържа вещество, наречено “Аctivator X” – мощен катализатор, който по подобие на витамините А и D спомага усвояването на минералите.

MSM: диметил сулфонил, DMSO2 и метил-сулфонил-метан, е съдържащо сяра вещество, което се среща в почти всички тъкани на тялото. Предлага се като антиейдж добавка и за обща детоксикация. Също така е полезен за косата, кожата, ноктите и изграждане на костите. Започнете с начална доза и увеличавайте до около 7,000-10,000 мг на ден. Като цяло MSM започва да работи ефективно при по-високи дози.

Черен шоколад: Какаото е детоксикатор за епифизата във високи дози поради антиоксидантното си съдържание.

Лимонена киселина: Препоръчително е да приемате три супени лъжици лимонена киселина или 7 лимона всеки ден на гладно в продължение на три седмици. Добре е да смесвате сока с изворна вода, за да не повредите емайла на зъбите си.

Чесънът е невероятен за декалцификация, защото той е в състояние да разтвори калция и действа като антибиотик.

Масло от риган и масло от Нийм (достъпни в магазините): Действат като естествен антибиотик срещу нанобактериите в организма, които създават около себе си черупки от калций. Една от теориите за калцификация на епифизата се фокусира именно на тези нанобактерии.

Aктиватор X (Комбинация от витамин K1 и витамин K2): Това е супер мощен детоксикатор, особено когато е смесен с Витамин А и D3. Може да обърне процеса на артериосклероза и да възстанови ензимния баланс. Това позволява калцият да бъде отстранен от артериите и от други места (епифизната жлеза) и да се поставя на мястото му – в костта.

Мелатонинът: Мнозина смятат, че мелатонинът, който се произвежда от епифизата, помага за премахване на флуорида и за разпадане на съществуващата калцификация.

Йод: клинично е доказано, че премахва натриевия флуорид от тялото чрез урината под формата на калциев флуорид.

(Статията е предоставена от медицинския портал Doctiming.bg. Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Препоръчваме да се обръщате винаги към медицинско лице при здравни проблеми)

Източник: standartnews.com

(Visited 21 times, 1 visits today)
Етикети:, Last modified: септември 25, 2016
Close