Written by 12:57 pm На живо, навън

„Травиата” от Джузепе Верди за Международния ден на музиката

По случай 1 октомври – Международния ден на музиката, Софийската опера предлага на своите верни приятели специален подарък – възможността да гледат спектакъла „Травиата” от Джузепе Верди.

На сцената гостува за първи път като Виолета Валери талантливото сопрано Ирина Жекова. Участват и: Цвета Сарамбелиева, Иванка Нинова, Даниел Острецов, Бисер Георгиев, Хрисимир Дамянов, Димитър Станчев, Стоил Георгиев, Ангел Христов. С балета, хора и оркестъра на Софийската опера. Диригент е Велизар Генчев.

Празникът продължава и на 2 октомври отново с шедьовъра на Верди „Травиата”. В ролята на Виолета Валери приятелите ни ще видят известното сопрано от Албания Рамона Туломани. Като Алфред ще се изяви тенорът от Украйна Михайло Малафий. Зад гърба си и двамата имат много участия в Европа. Наскоро Туломани беше избрана от Светия престол да пее на канонизацията на майка Тереза в Рим. Освен албанката и украинеца в „Травиата” участват: Благовеста Мекки-Цветкова, Пламен Папазиков, Хрисимир Дамянов, Петър Бучков, Стоил Георгиев, Ангел Христов и др. С балета, хора и оркестъра на Софийската опера.

„Травиата” е дело на талантливата режисура на Пламен Карталов.

3- RAMONA TULOMANI MIHAILO MALAFII

(Visited 2 times, 1 visits today)
Етикети:, , , , Last modified: май 22, 2020
Close