Written by 3:31 pm новини

Принцът на ромския джаз Марко Маркович води трубачите си за голямото надсвирване Балканица

Принцът на ромския джаз Марко Маркович води трубачите си за голямото надсвирване Балканица

 Един от най-големите виртуози на балканските ритми тромпетистът Марко Маркович ще се включи със своя оркестър в лудешкото надсвирване БАЛКАНИЦА. Така заедно с „Orkestar Danjiela” на 26 февруари 2017 г. зала 1 на НДК ще събере двете най-горещи сръбски духови формации на една сцена.

Обявен от познавачите за най-добрия брас и джаз бенд на планетата, музиката на „Orkestar Marko Markovic” обединява буйната балканска страст с любовта към живота. Уникалният им стил е съчетание от динамично звучене с популярни поп мелодии и джаз елементи.

Душата на оркестъра Марко започва да свири от съвсем ранна детска възраст. Той е изключителен виртуоз на тромпета с талант на композитор, наследен от емблематичния му баща Бобан Маркович, по-известен като царя на балканската духова музика. Бобан е една от най-големите легенди на Сърбия, прославил страната с повече от над 900 концерта в цял свят.

И двамата са известни с безграничната си любов към музиката и горещите балкански ритми. Баща и син са поканени да участват съвместно в известната филмова продукция “Usti Opre” на американския режисьор Алан Сигел, в който се появяват и Ива Битова, Иво Папазов, Калман Балог, Сергей Ерденко, Петър Ралчев и други. През 2006 г. двамата си партнират и в документалния филм за най-големия фестивал за духова музика в Сърбия .

БАЛКАНИЦА е на 26 февруари 2017 г. в Зала 1 на НДК . Начало 20:00 часа. Билети в мрежата на Eventim в цялата страна. Цена на билетите: от 30 до 50 лева.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Last modified: ноември 28, 2016
Close