Written by 2:13 pm Арт, навън, Събития, Топ, Улицата

Първият Фестивал за Българска Музика в Лондон е факт

Лондончани ще честват Националния празник на България с концерти на Мария Илиева, Любо Киров, Деси Добрева и Михаела Филева. Това ще се случи на Wild Rose BG Music Festival. Събитието има за цел да промотира и утвърди българската музика и култура във Великобритания. 

Wild Rose BG Music Festival е първият български музикален фестивал в Лондон, който ще се проведе в зала The Grand в Clapham. На 3-ти март от 19:30 до 22:00 часа на сцената ще се качат Михаела Филева и Деси Добрева, а на 4-ти март фестивалната програма ще продължи с участието на Любо Киров и Мария Илиева (от 19:00 до 21:30 часа).

Организаторите обещават незабравима комбинация от музика, танци и официален прием преди началото на концерта, на който лондончани ще могат да се насладят на традиционни български продукти. 

Събитието бе обявено за първи път във Фейсбук страницата на фестивала в края на декември миналата година и вече се радва на изключителен интерес от страна на българи и чужденци. 

Възможно е закупуването на билети от официалната фейсбук страницата, от събитието в социалната мрежа, както и през уебсайта на фестивала. Всеки, закупил билет, получава безплатен вход за приемите преди всеки концерт, както и за афтър партито, което започва непосредствено след края на фестивала в двата последователни дни.

Фестивалът е организиран от White Rose HQP с директор и основател Ива Ангеличева. В момента тя завършва бакалавърска степен по Музикален Бизнес и Мениджмънт на изкуствата в Лондон. Това е първият мащабен проект за търновката, която е една от най-успешните възпитанички на музикално студио “Румина“ във Велико Търново. През годините е спечелила безчет награди за Велико Търново и България от национални и международни конкурси. Сред най-големите ѝ успехи са номинация за участие в Световния шампионат на изкуствата в Холивуд, Франкофонския фестивал в Амстердам, финал в Х Фактор с групата “LOLLIPOP”, призове от конкурси в Малта, Италия, Литва, Румъния, Македония, Молдова. Тя е четирикратен носител на Национална стипендия на Министерството на образованието и науката за деца с доказан талант.

Ива Ангеличева – организатор на фестивала: „Искам фестивалът да потопи гостите си в българския дух и традиции, като съчетае в себе си и най-новите тенденции от музикалната и културна сцена на България. Участието на едни от най-популярните и обичани български артисти, както и презентацията на висококачествени български продукти дава силна заявка за изграждането на фестивалния бранд с висок стил и класа.“

За залата: 

The Grand е позната на българите зала, тъй като в нея често се правят концерти на родните артисти. Изпълнители като Васил Найденов, Б.Т.Р., Графа, Поли Генова и други са само част от изпълнителите, които са изнасяли концерти там. Капацитетът й е 1250 човека на ден, което означава, че организаторите очакват да привлекат над 2500 души за двата фестивални дни.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Етикети:, , , , , , , Last modified: май 22, 2020
Close