Written by 9:32 pm sos, Слайдер

БългарияОбщество За живота на Йоана! Благотворителни базари в страната събират пари за лечението на детето

Кампанията е в подкрепа на 7-годишната Йоана Христова от Велико Търново. Детето страда от злокачествен тумор в мозъка, 4-и стадий. Лечението ѝ се провежда в клиника в Истанбул, където е със семейството си в момента.

За него е необходима огромна сума – само 6-месечните процедури по химиотерапия струват около 72 000 евро, а на 70 000 долара са оценени процедури със стволови клетки. С тяхна помощ детето има голям шанс да победи в битката с рака и да се възстанови напълно.

Досега са събрани около 140 000 лв.

Благотворителният базар в столицата ще се проведе на 18 и 19 февруари в Мол София. Ще бъдат продавани книги за деца и възрастни, лакомства, предоставени от водещи сладкарници, бижута с елементи „Сваровски“, ръчно направени накити и аксесоари за коса, играчки, детски дрешки…

Всички предмети за базара са предоставени безвъзмездно от фирми и хора с добри сърца, участващи в групата Благотворителен базар за Гери и други каузи във Фейсбук. Към момента групата обединява над 13 000 души и е поела и случая на Йоанка.

Кампанията е подкрепена от хора с добри сърца в цялата страна. Десетки продават благотворително свои вещи чрез страницата във Фейсбук. Благотворителни базари ще бъдат организирани още във Варна, Велинград, Пазарджик и Благоевград.

На тях ще се предлагат домашно приготвени сладки.

Ще можете да си купите и мартенички, изработени от десетки български деца.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Last modified: февруари 14, 2017
Close