Written by 9:27 am Кой кой е, навън

ЗДРАВКО ЦАНЕВ: ПАЗИТЕЛ НА БЪЛГАРЩИНАТА

Адвокат Здравко Цанев, е роден на 15.08.1975г.. Завършил Академията на МВР, магистър по право, член на САК и Председател на СДС – район “Сердика” и съветник в 43-то Народно събрание.

Осем години (2000г.-2008г) прекарва в СДВР – МВР, където се занимава разкриване на тежки криминални престъпления.

Пред „Улицата“ той сподели:

Вярвам, че на първо място ние следва да бъдем горди с това, че носим името българи и да не забравяме, че нашата родина е една от малкото страни, които никога не са променяли своето име – България е и ще бъде! Приоритет за мен са възраждането на патриотичния идеал, отстояването на българската национална идентичност и българските национални цели в общите политики на съюзите и общностите, в които България участва.

Той се е посветил на това да присъедини все повече хора към каузата за съхранение на българската културна идентичност и основна цел за него е интегрирането на културата като елемент на всяка политика и особено политиките в областта на образованието, медиите, външните работи, туризма, регионалното развитие и др.

Адвокат Цанев споделя за образованието:

„За съжаление, образованието през последните години се превърна в една от най-болезнените теми у нас. За мен Важно е да се работи за подобряване диалога между образованието и бизнеса, което ще допринесе за това от образователната система да излизат добре подготвени, конкурентно способни кадри, защото в противен случай ще продължава парадоксът на днешното време – да няма работа за хората, но и в същото време да няма хора за работата!“

Чрез кампаниите, който той е инициирал през годините, като воевода на „Цаневата чета“, подпомага формирането на национално самосъзнание, възпитаване в родолюбие и патриотизъм в децата, защото споделя виждането, че училището и семейството са основен стожер за поддържане на българското национално самосъзнание.

Като човек, който се е занимавал с разкриване на тежки криминални престъпления дълги години, Здравко споделя, че според него водещи стъпки в съдебната реформа биха били силна персонална отговорност, прозрачността за назначенията и решенията в системата, както бързина на съдебните производства, защото бавното правосъдие е равносилно на отказ от него. Отбелязва, че от изключителна важност е да се работи за създаване на работещи механизми за стопиране използването на прокуратурата за политически и икономически натиск.

 

 

(Visited 27 times, 1 visits today)
Last modified: май 22, 2020
Close